Справи Майдану: судитимуть чотирьох екскерівників підрозділів міліції за розгін акцій у Черкасах

Справи Майдану: судитимуть чотирьох екскерівників підрозділів міліції за розгін акцій у Черкасах

Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань завершили розслідування щодо колишнього керівництва спецпідрозділів Черкаської області, причетних до розгону протестувальників під час Революції Гідності. Справу направили на розгляд суду.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань.

Як зазначається, 20 лютого 2014 року чотири колишні керівники силових структурних підрозділів виконали злочинний наказ керівника міліції області.

Правоохоронці з’ясували, що вони брали участь у силовому розгоні протестувальників, які перебували біля пам`ятного знаку «Черкаси», що стоїть перед в’їздом на дамбу в обласному центрі.

Тоді 10 особам було заподіяно тілесні ушкодження та пошкоджено 5 транспортних засобів.

Читайте також: Справи Майдану: до 15 років заочно засудили ексзаступника командира кримського «Беркуту»

За цим епізодом колишні керівники Управління громадської безпеки, батальйону патрульної служби, спеціального батальйону судової міліції «Грифон» та заступника командира роти міліції особливого призначення «Беркут» УМВС України в Черкаській області обвинувачується у незаконному перешкоджанні організації, проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, а також у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу.

Читайте також: Справи Майдану: вбивства Нігояна, Жизневського й Сеника досі не розкриті

Як повідомлялося, 9 березня поточного року правоохоронці направили до суду справу Майдану щодо колишнього начальника міліції Черкас.

Фото Ігоря Єфімова, газета "Вечірні Черкаси"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-