Із портів Севастополя зникли дорогі військові кораблі ЧФ РФ - розвідка Британії

Із портів Севастополя зникли дорогі військові кораблі ЧФ РФ - розвідка Британії

Укрінформ
Попри спроби Росії зменшити свої втрати, Україна продовжує демонструвати успіх в обмеженні боєздатності Чорноморського флоту РФ в регіоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міноборони Великої Британії у соцмережі X.

Експерти розвідки проаналізували удари українських ВПС по території Криму 24 березня, зокрема атаку на центр зв’язку Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

Аналіз супутникових зображень показав, що одна будівля зазнала структурних пошкоджень внаслідок удару, включаючи часткове обрушення даху, тоді як інші дві будівлі постраждали від вибуху.

Окрім цього, під час ударів були пошкоджені два десантних кораблі типу «Ропуха» та один розвідувальний корабель типу «Юрій Іванов», зазначили у Міноборони Британії.

Читайте також: У Севастополі окупанти намагаються захистити бухту від ударів Сил оборони - партизани

У зведенні йдеться, що через удари такого характеру дорожчі російські судна, які зазвичай використовують портову інфраструктуру Севастополя, були передислоковані до альтернативних портів далі на схід.

Читайте також: Атака на Севастополь 23 березня: що втратив Чорноморський флот Росії

«Попри спроби Росії зменшити свої втрати, Україна продовжує демонструвати успіхи в обмеженні спроможностей Чорноморського флоту в регіоні», – вважають розвідники.

Як повідомляв Укрінформ, 24 березня Сили оборони України уразили російські великі десантні кораблі "Ямал" та "Азов", центр зв'язку і кілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту Російської Федерації у тимчасово окупованому Севастополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-