Ворог уже не використовує Кримський міст для постачання зброї - глава СБУ

Ворог уже не використовує Кримський міст для постачання зброї - глава СБУ

Оновлено
Укрінформ
Росія не використовує Керченський міст для постачання зброї після його ураження українськими спецслужбами.

Як передає Укрінформ, про це повідомив глава Служби безпеки України Василь Малюк в інтерв’ю телеканалу ICTV у рамках телемарафону «Єдині новини».

«Свого часу ми мали завдання від Президента України щодо перерізання військової логістики ворога на тому напрямку. Власне і було проведено дві успішні операції. Зараз ви маєте розуміти, що вони його (Керченський міст – ред.) не використовують для постачання зброї, засобів ураження і так далі. До успішних наших уражень за добу там проходили від 42 до 46 потягів, які возили зброю і боєприпаси. Сьогодні там за добу йде чотири-п’ять. Чотири – це пасажиропотік, один з них – це товари загального вжитку. Тобто ворог взагалі не використовує сьогодні міст для постачання зброї та засобів ураження», - сказав він.

Проте, за словами очільника СБУ, росіяни працюють над відновленням Керченського мосту.

«Наразі там пошкоджені опори і так звані беки, на яких вони стоять. Коли їх відновлять, можливо, вони знову почнуть тягнути тудою свій боєкомплект. Тоді ми в черговий раз скажемо їм «привіт». Усьому свій час», - зазначив Малюк.

Він також додав, що спецслужба має потенціал повністю знищити Керченський міст.

Окрім того, очільник СБУ поділився окремими деталями першої спецоперації по ураженню Керченського мосту.

«Розробкою цього оперативного задуму ми зайнялися ще у березні 2022 року. І успішно його реалізували 8 жовтня того ж року, на наступний день після дня народження путлера», - розповів Малюк.

Читайте також: «Ще більш смертоносний»: СБУ показала тестування нового дрона Sea Baby

За його словами, це була непроста реалізація, і працівникам спецслужби довелося пройти багато тернистих шляхів, щоб усе завершити успішно.

Співробітники СБУ працювали з саморобними вибуховими пристроями, які були закамуфльовані під рулони з плівкою. Використовували циганову суміш вагою майже 14 тон, у тротиловому еквіваленті – 21 тонна.

Була використана потрійна надскладна дублююча система детонації.

За словами Малюка, після першого ураження Керченського мосту керівники західних спецслужб сказали, що знімають капелюха перед працівниками української спецслужби.

Раніше в коментарі Укрінформу керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк сказала, що заява російського диктатора Володимира Путіна про будівництво залізниці до окупованого Криму через Донбас свідчить про те, що Керченському мосту росіяни вже не довіряють. Але й ця залізниця буде законною ціллю для Сил оборони України, додала Гуменюк.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-