Гопко: Найбільш реалістична стратегія просування перемоги - через звільнення Криму

Гопко: Найбільш реалістична стратегія просування перемоги - через звільнення Криму

Ексклюзив
Укрінформ
Найбільш реалістична стратегія просування перемоги України - через звільнення Криму, для цього міжнародним партнерам необхідно надати нам більше зброї, боєприпасів, протиповітряної оборони.

Про це повідомила керівниця громадської організації «Мережа національних інтересів «АНТС», голова Комітету у закордонних справах Верховної Ради VIII скликання Ганна Гопко в інтерв’ю Укрінформу.

«На Мюнхенській конференції відбулась закрита дискусія щодо Криму. У межах діалогу я поставила таке запитання: чи розуміють США і НАТО, що військова операція в Червоному морі – це наслідок бездіяльності в Чорному морі?» - зазначила Гопко.

Експертка наголосила, що в ситуації у Червоному морі переважають комерційні інтереси, а саме інтереси світової торгівлі.

«Проте я вважаю, що цього можна було б уникнути, якби десять років тому світова спільнота конкретніше реагувала на окупацію Криму», - підкреслила Гопко.

Читайте також: Інформаційна деокупація: Нацрада та Представництво Президента у Криму узгодили спільні зусилля

За її словами, українська сторона під час дискусії на полях конференції наголошувала на тому, що «досить захоплюватися креативністю ЗСУ і ГУР у Чорному морі. Необхідно надати Україні більше зброї, боєприпасів, протиповітряної оборони».

«Це буде найбільш реалістична стратегія просування перемоги України – через звільнення Криму», - акцентувала громадська діячка.

На думку народної депутатки VIII скликання, найбільшою проблемою є те, що частина лідерів держав світу думають, що Крим – це вже Росія, а також вважають, що відвоювання Україною півострова ескалює ситуацію, призведе до застосування РФ ядерної зброї.

«Путін це використовує в своїх інтересах, знає, як створити страхи і маніпулювати нашими міжнародними партнерами. Частина лідерів відмовляється давати зброю, фактично створюючи підґрунтя для виснаження України, натякаючи на перемовини і мирну угоду між Україною та Російською Федерацією», - пояснила вона.

Читайте також: Росія використовує «День АРК» у пропаганді: Ташева заявила, що треба скасувати рішення ВР Криму

Водночас Гопко акцентувала, що інша частина світових лідерів вважають, що Крим цілком реально звільнити від російської окупації вже цього року і бажано до результатів виборів у Сполучених Штатах Америки, «щоб не мати страхів щодо ймовірної перемоги Дональда Трампа».

«Думок багато, але результат має бути один, – перемога України у війні з РФ і звільнення всіх тимчасово окупованих територій», - наголосила політик.

Як повідомляв Укрінформ, Україна планує підписати безпекові угоди з понад 20 державами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-