«Цезар Куніков» мав на борту системи «Град-М», боєзапас яких становить 320 ракет - ВМС

«Цезар Куніков» мав на борту системи «Град-М», боєзапас яких становить 320 ракет - ВМС

Укрінформ
Російський великий десантний корабель «Цезар Куніков» був оснащений системами «Град-М», власний боєзапас яких становить 320 ракет.

Про це повідомив речник Військово-Морських сил Збройних сил України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

Плетенчук зауважив, що «Цезар Куніков» був побудований для висадки морського десанту на необлаштоване узбережжя.

«Для цього у нього на борту є відповідні системи для вогневого прикриття, у першу чергу «Град-М» - це той самий «Град», але у морській модифікації. Власний боєзапас тільки цих систем становить 320 ракет. Тобто, навіть не маючи на борту додатково якогось вантажу, він уже є вибухонебезпечним», – сказав Плетенчук.

Читайте також: Більша частина екіпажу корабля «Цезар Куніков» загинула - Юсов

Він зазначив, що інформація щодо втрат екіпажу верифікується.

«Звісно, ворог зробить усе, щоб це приховати. Офіційні джерела продовжують «грати у мовчанку», проте у російських пабліках «палає», – додав Плетенчук.

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого ГУР заявило про знищення поблизу Алупки за допомогою ударних морських дронів Magura V5 російського великого десантного корабля «Цезар Куніков».

У коментарі Укрінформу представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що більша частина екіпажу «Цезаря Кунікова» загинула.

За даними ВМС ЗСУ, на борту ВДК могло перебувати до 90 моряків.

Фото: twitter.com/ensarcaliskan

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-