Чубаров - про заборону Меджлісу у Криму: Росія безкарно не виконує рішення суду ООН

Чубаров - про заборону Меджлісу у Криму: Росія безкарно не виконує рішення суду ООН

Укрінформ
Росія безкарно не виконує рішення суду Організації Об'єднаних Націй.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі телеканалу Freeдом, передає Укрінформ.

«Ще у квітні 2017 року Міжнародний суд ООН ухвалив проміжне рішення про зняття Росією заборони Меджлісу кримськотатарського народу на території тимчасово окупованого Криму. Досі Росія це рішення не виконала. Вона не скасувала заборону на діяльність Меджлісу», - сказав він.

Чубаров зауважив, що міжнародне судочинство є не просто дуже складним і проблематичним, а несе багато тих самих вад, що присутні і в міжнародній політиці.

«Я вкрай розчарований рішенням Міжнародного суду в частині того, що, погодившись з тим, що Росія, яка окупувала Крим, невідповідно жорстоко переслідує кримських татар, етнічних українців, але в цьому суд не побачив етнічний вимір, а вирішив, що це відбувається через те, що ці люди займають особливу політичну позицію стосовно Росії, яка захопила Крим. Суд вирішив, що репресії в Криму мають політичний характер. І ось те, що викликало велике розчарування», - наголосив голова Меджлісу.

Читайте також: Рішення суду ООН не залишає сумнівів, що Росія зневажає міжнародне право - МЗС

31 січня Міжнародний суд ООН визнав, що Росія порушує Конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму і Конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Водночас суд погодився лише з кількома вимогами України, по одній на кожну конвенцію, а більшість - відхилив. Україна в позові вимагала компенсацій та відшкодування моральної шкоди, але суд їх відхилив.

Раніше Укрінформ повідомляв, що Україна може подати в суд ООН позови проти Росії ще по двох конвенціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-