Зеленський: Успішна операція ЗСУ в Криму мала б великий ефект у Росії

Зеленський: Успішна операція ЗСУ в Криму мала б великий ефект у Росії

Укрінформ
Успішна операція Збройних сил України у тимчасово окупованому Криму стала б прикладом для світу і мала б великий ефект усередині Росії.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський сказав у інтерв’ю виданню The Economist.

За його словами, втрата центрального елементу кремлівської пропаганди показала б, що «тисячі російських офіцерів загинули лише через амбіції Путіна». Україна вже чимало досягла в цьому напрямку, знищивши значну кількість кораблів Чорноморського флоту. Втрата військово-морських баз стала б величезною ганьбою для Путіна.

Швидкість досягнення будь-якого успіху залежатиме від військової допомоги, яку Україна отримає від західних партнерів, констатував Зеленський. Зокрема, далекобійні ракети Taurus німецького виробництва дали б Україні змогу знищити Керченський міст вартістю 4 млрд доларів, фактично ізолювавши Кримський півострів від Росії.

«Росія повинна знати, що для нас це військовий об'єкт», – зазначив Президент.

Читайте також: Президент: Ворог відчує лють українського оборонного виробництва

Водночас він додав, що Україна має розраховувати на свої сили, тож нарощує власне виробництво озброєнь.

Зеленський зауважив, що витік інформації перед контрнаступом минулого літа допоміг Росії підготувати оборону. Тому про військові плани він говорив небагато. Лише дав зрозуміти, що Крим і пов'язана з ним битва на Чорному морі будуть у центрі воєнних дій. Ізоляція Криму, незаконно анексованого Росією у 2014 році, і послаблення російського воєнного потенціалу на півострові «надзвичайно важливі для нас, тому що це спосіб зменшити кількість нападів з цього регіону», сказав Зеленський.

Читайте також: Україна за чотири місяці знищила 20% Чорноморського флоту РФ - міністр оборони Британії

Глава держави наголосив, що стратегічна мета України – відновлення територіальної цілісності – не змінилася. А безпосереднім завданням військового керівництва, пояснив Зеленський, буде «захист сходу, порятунок дуже важливих міст України, східних і південних, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Херсона, Миколаєва», а також захист критично важливої інфраструктури.

Як повідомлялося, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв закликав громадян РФ, які незаконно переселилися до Криму, негайно залишити півострів, поки функціонує Керченський міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-