ЗСУ можуть взяти під вогневий контроль важливу для логістики ворога трасу через Армянськ у Криму - Гуменюк

ЗСУ можуть взяти під вогневий контроль важливу для логістики ворога трасу через Армянськ у Криму - Гуменюк

Укрінформ
Траса М17 через Армянськ, якою ворог постачає живу силу і техніку на материкову частину України, може опинитися під дуже потужним вогневим контролем Сил оборони.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, інформуючи про логістичні проблеми окупантів на Кримському півострові.

«На Кримському півострові дійсно зосереджено накопичення і техніки, і живої сили, це відомий хаб, з якого ворог намагається живити свої підрозділи, які працюють на материковій частині України, і час від часу звідти їм вдається потроху підтягувати ці ресурси, хоча ця робота з оновлення людей і техніки для них надзвичайно складна. Тому що фактично єдина траса, яка дозволяє повноцінно використовувати себе для поповнення ресурсів - це М17 через Армянськ, бо всі інші містять в собі мости і неповноцінно функціонують. А М17, ворог відчуває, що дуже скоро може опинитися під дуже потужним вогневим контролем Сил оборони. Вже і зараз вони (росіяни – ред.) не почуваються там спокійно», - повідомила Гуменюк.

Читайте також: Сили оборони на лівому березі Дніпра відбивають «м'ясні штурми», ворог економить техніку - Гуменюк

Також вона зауважила, що цей напрямок використовується росіянами для гуманітарного забезпечення півострова, оскільки на ньому зосереджено потік цивільного транспорту росіян.

Відповідаючи на питання щодо ситуації в Керчі та на Керченському мосту, речниця наголосила, що триває бойова робота, яка поки не може розголошуватись в повному обсязі. Наразі триває підготовча робота Сил оборони, зазначила Гуменюк.

Читайте також: Гуменюк: Керченський міст - у «хворобливому» стані, росіяни повноцінно його не відновили

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Гуменюк повідомила, що незаконно збудований росіянами Керченський міст російські загарбники не змогли відновити до того стану, яким він був на початку існування. Залізнична колія мосту час від часу працює на військовий потенціал, але перевезення там обмежені тому, що технічно міст не здатен витримувати великих навантажень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-