Сили оборони на лівому березі Дніпра відбивають «м'ясні штурми», ворог економить техніку - Гуменюк

Сили оборони на лівому березі Дніпра відбивають «м'ясні штурми», ворог економить техніку - Гуменюк

Укрінформ
Російські окупаційні війська на півдні України почали більш активно вдаватись до піших штурмів, аби берегти свою техніку.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, коментуючи ситуацію на лівобережжі Херсонщини.

«Ситуація складна і ворог тисне, намагається застосовувати штурмові дії для того, щоб вибивати наші підрозділи із зайнятих позицій, але поки що вони зазнають суттєвих втрат і повертаються на вихідні свої позиції, звідки й прийшли. Вони все частіше використовують саме піший спосіб штурму, економлячи, очевидно, на техніці, тому що навіть соціальні мережі вже сповнені палаючою технікою ворогів, де ми звітуємо про те, як відпрацьовують наші майстри ландшафтного дизайну на далекобійній артилерії і корегують ворожу кількість на тому відтинку. Але все ж таки треба усвідомлювати, що їх там дійсно багато, вони представлені кількома десятками тисяч особового складу і сотнями одиниць техніки. І це означає, що боротьба йде дуже запекла, важка і розширення плацдарму - це зовсім непростий елемент діяльності а це кропітка робота дуже рясно полита кров’ю», - сказала Гуменюк.

Читайте також: У загарбників немає шансів «повернутись» у Херсон - Гуменюк

Вона відзначила, що Сили оборони воліють не розповсюджувати інформацію як відбувається бойова робота, тому що ворог ретельно відстежує інформпростір.

Гуменюк також зауважила, що ворог намагається маневрувати тими силами та ресурсами, які в них є на лівому березі, створення ударних чи штурмових угруповань ворога не спостерігається.

«Ми бачимо підтягування рот Z на наш напрямок. Це означає, що пріоритет залишається за піхотним способом, і вони готові до м’ясних штурмів так званих завдяки тому, що можуть зекономити так техніку. Те, що додаткові угруповання бойові або ударні створюються, ми не фіксуємо нічого подібного. Тому можемо говорити, що вони розраховують поки що гнати сили, які в них є в наявності», - відзначила речниця.

Також вона нагадала, що ворог намагається максимально застосовувати тактичну авіацію на півдні, скидаючи керовані авіабомби.

Читайте також: На Херсонському напрямку Сили оборони завдають ударів по тилу ворога - речник Генштабу

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 20 грудня 2023-го ліквідували близько 349 тисяч 190 російських загарбників, з них 890 – за останню добу. Також станом на 20 грудня українські захисники знищили 5814 (+16) ворожих танків, 10794 (+23) бойові броньовані машини, 8206 (+16) артилерійських систем, 928 (+2) реактивних систем залпового вогню, 611 (+0) засобів протиповітряної оборони, 324 (+0) літаки, 324 (+0) гелікоптери, 6316 (+17) безпілотників оперативно-тактичного рівня, 1612 (+1) крилатих ракет, 22 (+0) кораблі /катери, 1 (+0) підводний човен, 10871 (+29) одиниці автомобільної техніки й автоцистерн та 1203 (+3) одиниць спеціальної техніки РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-