Окупації Криму запобігти було неможливо, але влада могла зробити більше у 2014 році - Ташева

Окупації Криму запобігти було неможливо, але влада могла зробити більше у 2014 році - Ташева

Укрінформ
Українська влада могла вчинити більше в момент окупації Криму в 2014 році, але не вистачило конкретних сигналів від центрального апарату.

На цьому наголосила постійна представниця Президента в Криму Таміла Ташева під час відеопрограми Укрінформу "Лещенко запитує".

"Я думаю, що влада могла вчинити більше, аніж те, що вона зробила. І військові думають так само, що не вистачало конкретних сигналів з боку центрального апарату. Можна говорити, так, там є устав, ви могли стріляти, але ж ми знаємо, і це вже є, і в документальних фільмах вже показано, що приміщення зі зброєю були зачинені, зброї у військових, у військових частинах не було", - сказала вона.

Читайте також: Настрої кримчан кардинально змінилися завдяки військовим діям ЗСУ - Чубаров

За словами Ташевої, запобігти сценарію окупації було неможливо, але недостатньо було вчинено дій щодо підтримки людей на півострові, які чинили спротив.

"Ми б не могли запобігти сценарію окупації, тому що вона вже почалася, як операція, це була дійсно військова операція, захоплення адміністративних центрів і т. д.

Думаю, що все ж таки недостатньо було вчинено дій, щоб підтримати людей, які там проживали і чинили спротив насправді", - зауважила постійна представниця Президента в Криму.

Читайте також: Ташева: Українські війська не змогли зайти на територію Криму через об'єктивні причини

Раніше Укрінформ повідомляв, що у тимчасово окупованому Криму настрої населення кардинально відмінні від тих, які були на початку окупації. Влучна робота ЗСУ по військових об'єктах загарбників, яка розпочалася влітку-2022, укріплює віру кримчан, що Україна обов'язково звільнить півострів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-