Окупанти у Криму незаконно ув’язнили 191 особу - представництво Президента в АРК

Окупанти у Криму незаконно ув’язнили 191 особу - представництво Президента в АРК

Укрінформ
На сьогодні відомо про 191 незаконно ув’язнену в тимчасово окупованому Криму особу.

Про це повідомило представництво Президента України в Автономній Республіці Крим у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Станом на 11 грудня відомо, що окупанти в Криму незаконно ув’язнили 191 особу, з них - 123 кримські татари», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що із загальної кількості 28 осіб були заарештовані (з них 21 кримський татарин), 146 – ув’язнені (з них 102 кримських татарина), 17 осіб без статусу.

У представництві інформують, що зафіксовано 593 випадки надходження матеріалів, складених за ст. 20.3.3 («дискредитація ЗС РФ»), до окупаційних «судів» у Криму. З них у 517 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та ухвалено сукупне рішення. Сукупний розмір застосованих штрафів вже становить щонайменше 16,3 млн російських рублів. Загалом адміністративне стягнення застосовано щодо 501 особи.

Читайте також: У Криму зафіксували понад дев'ять тисяч порушень прав людини

Як повідомляв Укрінформ, окупаційна «влада» у Криму розширює штат співробітників так званого «Центра Э» - «Центру з протидії екстремізму МВС по республіці Крим», зокрема, залучаючи цивільних сексотів для формування списків «неблагонадійних осіб».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-