Російські загарбники формують списки «неблагонадійних» у Криму – Центр нацспротиву

Російські загарбники формують списки «неблагонадійних» у Криму – Центр нацспротиву

Укрінформ
Окупаційна "влада" у Криму розширює штат співробітників так званого “Центру Э” - "Центру з протидії екстремізму МВС по республіці Крим”, зокрема, залучаючи цивільних сексотів для формування списків "неблагодійних осіб".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Даний центр здійснює моніторинг інформаційних ресурсів (соціальні мережі, Телеграм-канали, блоги, форуми, сайти з можливістю коментування). Основне їх завдання це виявлення “неблагонадійних осіб” та занесення їх у спеціалізовану базу “АІС екстремист”. Підставою для занесення у таку базу можуть бути коментарі чи навіть реакції під дописами, що критикують російську агресію чи висловлюють проукраїнську позицію", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, співробітники "центру" у взаємодії з “Роскомнадзором” здійснюють блокування інформаційних ресурсів на яких публікується невигідна Кремлю інформація. Також співробітники даного "центру" проводять спецперевірку кандидатів на посади в окупаційних "адміністраціях", а також на об’єктах критичної інфраструктури Криму.

"Достеменно відомо, що окупанти уже внесли до своєї бази дані про близько 7 тис. осіб. Зокрема більше тисячі це представники корінного кримськотатарського народу", - поінформували у ЦНС.

У Центрі нацспротиву радять мешканцям ТОТ дбати про анонімність у мережі. Зокрема, використовувати месенджер Телеграм з налаштуваннями максимальної конфіденційності. Не використовувати номер, пов’язаний із соціальними мережами та персональними скриньками, приховувати особистий номер, використовувати нікнейм, який не повторюється в інших соцмережах, не поширювати персональні фото.

Читайте також: В окупованому Криму трьом членам мусульманської громади «Алушта» призначили адмінарешти

Як повідомляв Укрінформ, організовані російськими загарбниками "адміністрації" на тимчасово захоплених територіях отримали з Кремля вказівку наростити кількість місцевих дітей, дотичних до програм "промивки мізків".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-