Кримському «блогеру» загрожує до 12 років тюрми за допомогу окупантам

Кримському «блогеру» загрожує до 12 років тюрми за допомогу окупантам

Укрінформ
Кримському “блогеру” та “волонтеру”, який підтримує державу-окупанта і збирає кошти на війну проти України, загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомила прокуратура АРК та м. Севастополь у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“До дванадцяти років позбавлення волі загрожує кримському "z-блогеру" та "волонтеру", який підтримує державу-окупанта і збирає кошти на війну проти України. Прокуратура Криму скерувала до суду обвинувальний акт щодо вказаної особи, його дії кваліфікували як пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України)”, - йдеться в дописі.

Зазначається, що з початку повномасштабного вторгнення обвинувачений регулярно публікує відео та дописи у власних соціальних мережах з інформацією про збори й заклики допомогти армії ворога.

Слідство встановило, що "волонтер" збирав кошти, зокрема, на дрони для артилерії і розвідки окупантів, а також на пересувний комплекс радіоелектронної боротьби. Чоловік звітував про результати проведених "зборів" та публікував відеозаписи, на яких різні підрозділи ЗС РФ висловлюють подяку за отримані технічні засоби.

Читайте також: У Миколаєві затримали російського агента, який збирав дані про військові аеродроми

У прокуратурі наголосили, що зазначені дії обвинуваченого спрямовані на допомогу державі-окупанту з метою завдання шкоди Україні шляхом збору та передачі матеріальних ресурсів ворогу та його збройним формуванням. Розслідування щодо інших протиправних фактів діяльності вказаної особи триває.

Як повідомляв Укрінформ, кримчанин, який воював на боці ворога, отримав 12 років позбавлення волі за державну зраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-