Представництво Зеленського у Криму не має даних про місцеперебування Нарімана Джеляла

Представництво Зеленського у Криму не має даних про місцеперебування Нарімана Джеляла

Укрінформ
Представництво Президента в АРК не має жодних даних про місцезнаходження та стан здоров'я першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелял, етапованого до РФ.

Про це установа повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"З 2 жовтня першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла незаконно вивезли до Росії. Раніше повідомлялося, що окупанти вивезуть Нарімана Джеляла до в'язниці у місті Мінусинськ (Красноярський край), розташованому за 5000 км від Криму. Однак наразі немає жодних даних про його місцезнаходження та стан здоров'я", - заявили у представництві.

Також наголошується, що таке переміщення громадян України з окупованої території до Росії є не лише незаконним, а й часто небезпечними для політв'язнів через важкі умови утримання, оскільки під час етапування вони не мають зв'язку з зовнішнім світом.

"Ми вимагаємо від Російської Федерації припинити незаконне переслідування Нарімана Джеляла та повідомити про місце його утримання, а також про його стан", - заявили у представництві Президента в АРК.

Читайте також: Наріман Джелял став лауреатом правозахисної премії «Історія несправедливості»

Як повідомлялося, 21 вересня 2022 року підконтрольний Росії "Верховний суд" Криму засудив Нарімана Джеляла, Асана та Азіза Ахтемових у справі про нібито підрив газопроводу. Їм присудили відповідно 17, 15 та 13 років позбавлення волі.

У судовому процесі експерти виявили 15 порушень норм доступу до справедливого правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-