Наріман Джелял став лауреатом правозахисної премії «Історія несправедливості»

Наріман Джелял став лауреатом правозахисної премії «Історія несправедливості»

Фото
Укрінформ
Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял став лауреатом премії "Історія несправедливості", заснованої відомою правозахисною організацією Чехії "Людина у біді".

Як передає Укрінформ, про це голова Меджлісу Рефат Чубаров повідомив у Фейсбуці.

"За дорученням близьких Джеляла, позбавленого волі російськими загарбниками на 17 років і етапованого до Сибіру, нагороду, яку вручили директор правозахисної організації “Людина в біді” пан Шимон Панек і міністр закордонних справ Чеської Республіки пан Ян Липавський, прийняв адвокат Микола Полозов", - зазначив Чубаров.

Пам'ятний знак премії буде переданий на зберігання до Меджлісу, де чекатиме на вручення лауреату.

Чубаров висловив Джелялу, "відданому синові кримськотатарського народу, чесному та мужньому громадянину України", вдячність та запевнив: “Всі наші зусилля спрямовані на скоріше звільнення нашої Батьківщини – Криму від російських окупантів та визволення всіх співгромадян – в’язнів Кремля”.

Як повідомляв Укрінформ, Джеляла незаконно затримали у Криму 4 вересня 2021 року за сфальсифікованими обвинуваченнями у нібито підриві газопроводу в селі Перевальне. Це сталося після його участі в Інавгураційному саміті Кримської платформи, одразу після повернення до Криму.

Читайте також: Російський суд порушив 15 норм у справі Джеляла та братів Ахтемових - правозахисники

21 вересня 2022 року підконтрольний Росії "Верховний суд" Криму засудив Джеляла, а також братів Асана та Азіза Ахтемових у справі про нібито підрив газопроводу. Їм присудили відповідно 17, 15 та 13 років позбавлення волі.

У цьому судовому процесі експерти виявили 15 порушень норм доступу до справедливого правосуддя.

Наприкінці жовтня цього року Джеляла незаконно етапували в Мінусинськ Краснодарського краю РФ.

Фото: Рефат Чубаров / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-