Першого заступника голови Меджлісу Джелялова етапували із Криму до російського Мінусинська

Першого заступника голови Меджлісу Джелялова етапували із Криму до російського Мінусинська

Укрінформ
Політв'язня, першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова етапували із тимчасово окупованого Криму до м. Мінусинськ Красноярського краю РФ.

Про це повідомило у Фейсбуці представництво Президента України в АРК, посилаючись на дружину Нарімана Джеляла Левізу, передає Укрінформ.

«Російська ФСВП етапувала незаконно засудженого першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова до в’язниці у місто Мінусинськ Красноярського краю», - йдеться в дописі.

Зазначається, що Левізу Джелялову сповістили про це через 10 днів після етапування. Жінка отримала офіційного листа від Федеральної служби виконання покарань та повідомлення з "Верховного суду" Криму з відмовою на касаційну скаргу Нарімана Джелялова та Асана Ахтемова.

«Також дружина Джеляла зазначила, що точної інформації про місце перебування Нарімана немає, як і про його стан. Левіза припускає, що її чоловіка тримають у спецблоках, де не дають можливості телефонувати», - додали у представництві.

Читайте також: МЗС України засуджує етапування з Криму політв'язнів Джелялова та Ахтемових

Як повідомлялося, 21 вересня 2022 року підконтрольний Росії "Верховний суд" Криму засудив Нарімана Джелялова, Асана та Азіза Ахтемових у справі про нібито підрив газопроводу. Їм присудили відповідно 17, 15 та 13 років позбавлення волі.

У судовому процесі над першим заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріманом Джеляловим і братами Асаном і Азізом Ахтемовими експерти виявили 15 порушень норм доступу до справедливого правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-