Удар по суднобудівному заводу змусить РФ розглянути можливість передислокацій - розвідка Британії

Удар по суднобудівному заводу змусить РФ розглянути можливість передислокацій - розвідка Британії

Укрінформ
Здатність української армії наносити удари по кримській суднобудівній інфраструктурі змусить Росію вдатися до передислокації, що матиме вплив на терміни поставки нових суден.

Про це в соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії і посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

За повідомленнями українських та російських джерел, 4 листопада 2023 року новозбудований російський морський корвет майже ймовірно отримав пошкодження внаслідок удару, коли він стояв поруч із суднобудівним заводом «Залив» у Керчі в тимчасово окупованому Криму, йдеться у зведенні.

Корабель «Аскольд» класу «КАРАКУРСТ», спущений на воду у 2021 році, не входив до складу військово-морського флоту Росії. Інцидент стався далі на схід у Криму, аніж більшість попередніх ударів дальньої дії, про які заявляла Україна, зазначають аналітики розвідки.

Читайте також: У ЗСУ підтвердили ураження російського ракетоносія «Аскольд» у Криму

«Здатність України завдати шкоди кримській суднобудівній інфраструктурі, ймовірно, змусить Росію розглянути можливість передислокацій далі від лінії флоту, затримуючи поставку нових суден», – вважають у Міноборони Британії.

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що вища інфляція майже напевно збільшить витрати на фінансування війни РФ проти України.

Фото: Тиждень

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-