Слабкість Росії стає гучнішою за страх кримчан в окупації - Зеленський

Слабкість Росії стає гучнішою за страх кримчан в окупації - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що проукраїнські настрої громадян у тимчасово окупованому Росією Криму стають дедалі відкритішими.

Про це він сказав під час онлайн-виступу на Другому парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми фіксуємо, що проукраїнські настрої в Криму стають все більш відкритими, навіть попри те, що Росія все ще контролює цю землю. Так само, як на всіх інших окупованих територіях України, люди в Криму усвідомлюють, що Росія звідти піде та чекають на Україну. Слабкість Росії стає гучнішою за страх окупованих людей. Ми чітко бачимо, що в нас у Криму є багато союзників», - підкреслив глава Української держави.

Водночас Зеленський закликав учасників парламентського саміту «почути біль» кримськотатарського народу, який уже кілька разів намагалися позбавити дому, який пройшов через депортацію, здійснену Російською Федерацією, який уже майже 10 років «перебуває в полоні в окупантів».

«Спроби Росії контролювати Крим – це історія не лише про землю, не лише про військовий плацдарм, який був потрібен Москві в Чорному морі, щоб дестабілізувати сусідні регіони. Це історія про людей, які мають бути врятовані від усіх репресій. Це історія про політв’язнів, які мають бути звільнені з російський тюрем. Це історія про сім’ї, які заслуговують на захист. Це історія про культуру, яка має право на власний дім, вільний від загарбників», - додав Президент України.

Читайте також: Кримська платформа у Празі: До РФ та Білорусі з півострова незаконно вивезли близько 4 тисяч дітей

Він попросив учасників заходу пам’ятати про кримських татар. «Ніхто з них не заслуговує того, щоб їхні долі заморозили, тому наша мета – це повна деокупація нашої землі, включно з Кримом. Ми маємо її реалізувати», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Чехії Празі триває Другий парламентський саміт Міжнародної кримської платформи. Майже 70 делегацій парламентів із різних країн світу беруть участь у заході.

Перший парламентський саміт відбувся минулого року в хорватському Загребі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-