Кримська платформа у Празі: До РФ та Білорусі з півострова незаконно вивезли близько 4 тисяч дітей

Кримська платформа у Празі: До РФ та Білорусі з півострова незаконно вивезли близько 4 тисяч дітей

Укрінформ
Тимчасово окупований Крим став першим місцем, звідки російські агресори почали викрадати українських дітей, а потім продовжили цю злочинну практику на інших окупованих територіях.

Про це заявила спікерка Палати представників Чеської Республіки Маркета Пекарова Адамова у виступі на відкритті другого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона зазначила, що перед Міжнародною Кримською платформою стоїть багато цілей, але одна з них є найважливішою – боротися, щоб люди не забували про Крим. У цьому контексті вона нагадала, що незабаром виповниться 10 років з моменту незаконного вторгнення РФ до Криму з метою захоплення території іншої держави.

Читайте також: У Празі стартує другий парламентський саміт Кримської платформи

«Люди мають тенденцію забувати, що світ не реагував достатньо активно і не дав адекватної відповіді на таку поведінку, а Кремль це інтерпретував як ознаку слабкості, бо диктатори завжди так роблять. Ми маємо тенденцію забувати, що Крим став першим місцем, звідки російські агресори почали викрадати українських дітей», - сказала Адамова.

За її словами, вже підтверджено, що з Криму було незаконно вивезено близько 4 тис. українських дітей або до Росії, або до Білорусі.

«Ми не знаємо, де вони наразі знаходяться. Після цього цей процес продовжився, і дітей забирали прямо від їхніх родин, і якраз за цей злочин Володимир Путін був звинувачений Міжнародним кримінальним судом. Це є чітким сигналом того, що міжнародні кола можуть відіграти активну роль у процесі подолання агресії», - акцентувала спікерка Палати представників Чеської Республіки.

Як повідомлялося, Другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи проходить у вівторок у Празі.

Читайте також: У другому парламентському саміті Кримської платформи візьмуть участь майже 70 делегацій

Парламентський вимір має на меті підвищити обізнаність світових лідерів і широкої громадськості про незаконну російську окупацію Криму, її негативний вплив на права людини місцевого населення, безпеку в Чорноморському регіоні, глобальну продовольчу безпеку і, нарешті, не в останню чергу, на заснованому на правилах світовому порядку.

Перший парламентський саміт пройшов минулого року в хорватському Загребі.

Фото: Markéta Pekarová Adamová


Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-