У ВМС назвали законні цілі України в окупованому Криму

У ВМС назвали законні цілі України в окупованому Криму

Ексклюзив
Укрінформ
Суднобудівні та ремонтні заводи на території Криму, які обслуговують ворожу армію та є частиною російського військово-промислового комплексу, є законними цілями для Сил оборони України.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

“Принаймні можемо говорити про завод «Залив» у Керчі, який побудував і спустив на воду новий ракетний корабель класу «Каракурт» з назвою «Циклон». Побудували вони його трошки, як завжди, коряво, протягом 2 років він не міг пройти випробування щодо запуску крилатих ракет. Була інформація, що навіть завантажили вже ракети, але запуски він так і не зробив. Цей корабель уже скоро пів року як у строю без державних випробувань. Зараз у росіян на випробуваннях ще один такий корабель, його так само там побудували і спустили, але він не прийнятий до складу. Крім того, добудовують третій такий корабель. Тож, як бачите, виробництво у них там триває, і використовують наші потужності, які виявилися навіть технологічнішими за російські”, - сказав він.

Читайте також: Росіяни можуть запускати «Калібри» й під час шторму - речник ВМС

Також, за словами речника, є ще у Феодосії, інші локації, там не один суднобудівний та ремонтний завод у Криму. “Вони всі є на мапі, у Вікіпедії, і звичайно – ворог їх усі використовує. Тому такі підприємства залишаються законними цілями, адже це ворожа логістика, ворожа інфраструктура і по факту вони входять до складу ВПК так званої РФ, працюють в інтересах російської армії. Всі ці цілі є законними для України», - наголосив Плетенчук.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Севастополі в ніч на 14 вересня пролунали потужні вибухи. У міністерстві оборони РФ заявили про атаку крилатими ракетами на судноремонтний завод ім. Орджонікідзе, внаслідок якої пошкоджені два кораблі. Українська розвідка підтвердила, що у тимчасово окупованому Севастополі внаслідок ударів було уражено великий десантний корабель і підводний човен РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-