Із Криму до в’язниць етапували політв'язнів Джелялова та братів Ахтемових

Із Криму до в’язниць етапували політв'язнів Джелялова та братів Ахтемових

Укрінформ
Із Криму росіяни етапували до в'язниць трьох політв'язнів, яких було засуджено у справі про нібито підрив газопроводу: першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, громадянського журналіста Асана Ахтемова та його брата Азіза Ахтемова.

Про це повідомила дружина одного з політв'язнів Левіза Джелялова у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогодні Нарімана, Асана і Азіза силоміць вивезли з Криму, етапувавши до в'язниць", – йдеться у повідомленні. До яких саме в'язниць – не повідомляється.

"Я навіть уявити не можу, як важко Наріману від'їжджати з Криму, адже його любов до Батьківщини – вона невичерпна, незважаючи на погрози, він – один з тих, хто залишався і боровся за право вільно і чесно жити в Криму", – написала вона.

За словами дружини політв'язня, за останні кілька тижнів перебування Джелялова в СІЗО їм не дозволяли спілкуватися, передавати листи та телефонувати.

Раніше повідомлялося, що Апеляційний суд у Росії посилив незаконне покарання у справі про нібито підрив газопроводу Джелялову та братам Ахтемовим, зобов'язавши утримувати їх перші три роки в тюрмі, а наступні – у колонії суворого режиму.

Читайте також: Політв'язнів у справі «другої джанкойської групи» етапували до російського СІЗО

Підконтрольний окупантам "суд" у Криму засудив першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Джелялова та братів Асана й Азіза Ахтемових до 17, 15 та 13 років колонії суворого режиму відповідно за справою "про диверсію на газопроводі".

Фото: crimean-process.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-