Політв'язнів у справі «другої джанкойської групи» етапували до російського СІЗО

Політв'язнів у справі «другої джанкойської групи» етапували до російського СІЗО

Укрінформ
Незаконно затриманих у справі «другої джанкойської групи Хізб ут-Тахрір» шістьох кримських татар із СІЗО Сімферополя етапували до СІЗО Ростова-на-Дону.

Про це повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Заарештованих у січні підприємців Халіла Мамбетова і Рефата Сейдаметова, майстрів по ремонту Екрема Кроша і Айдера Асанова, будівельників Османа Абдуразакова і Лемана Зекеряєва етапували з СІЗО-1 Сімферополя в СІЗО-1 Ростова-на-Дону. Про це «Кримську солідарність» повідомили дружини політв'язнів. У серпні матеріали їх кримінальної справи передали до Південного окружного військового суду», - йдеться у повідомленні.

Дружина Рефата Сейдаметова Леніє розповіла, що вона і зараз «не отримує від чоловіка «ні звісточки», а коли він знаходитиметься ще далі, родині буде «дуже важко».

Читайте також: У Криму окупанти з початку 2021 року провели 10 масових затримань – правозахисники

Дочка 68-річного Халіла Мамбетова Ельмаз розповіла, що її батько страждає від артрозу, а її мати декілька років лікується від онкології. Мама Ельмаз все ж змогла побачитися з Халілом, але дозволи на побачення доньки не дали.

Про те, що Кроша відвезли, його дружина Аміде дізналася, коли збиралася на побачення з ним. До арешту Крош опікувався родиною рідного брата Енвера, якого раніше затримали за аналогічними звинуваченнями у складі «першої джанкойської групи».

Дружина Асанова Поліна розповіла, що підозрювала, що її чоловіка і усіх фігурантів справи скоро відвезуть. У 30-річного кримського татарина вдома залишилися двоє малолітніх дітей.

А Зера Зекеряєва змогла побачитися з чоловіком на короткостроковому побаченні. До арешту він наглядав за літньою матір'ю і займався трьома малолітніми дітьми.

Читайте також: У Криму продовжили арешт п'ятьом фігурантам справи «другої джанкойської групи»

Як відомо, 24 січня з 4 години ранку у різних селах Джанкойського району пройшли обшуки за участю оперативників та слідчих ФСБ. Внаслідок цього силовики затримали шістьох чоловіків і відвезли їх до Сімферополя. Після обрання їм запобіжного заходу, всіх шістьох розподілили в СІЗО-1 Сімферополя. Кримських татар звинувачують в участі у діяльності ісламської політичної партії Хізб-ут-Тахрір.

Раніше повідомлялося, що у Криму продовжили арешт фігурантам справи «другої джанкойської групи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-