Ігнат - про удар по штабу ЧФ РФ: Пора їм вже їхати з Криму

Ігнат - про удар по штабу ЧФ РФ: Пора їм вже їхати з Криму

Єдині новини
Укрінформ
Україна не завдає ударів по будівлях просто так – вона завдає ударів куди потрібно, а російським окупантам пора вже їхати з Криму.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на питання про удари по штабах ЧФ РФ на півострові, передає Укрінформ.

«Це показовий удар по штабу, де відбувалися певні заходи у ворога. Вони (росіяни – ред.) казали про історичну будівлю, про її ураження. Ми по будівлях просто так не завдаємо ударів – ми завдаємо ударів саме туди, куди потрібно. Це буде серйозна іміджева втрата для РФ. І, як то кажуть, вже пора їхати з Криму», - зазначив він.

За словами Ігната, удари по військах, органах військового управління і складах боєприпасів у Криму відбуваються не вперше. 

«В Україні з’явилося те озброєння, якого ми дуже довго очікували - маю на увазі крилаті ракети, це і SCALP, І Storm Shadow, які чудово працюють по окупантах. І бачимо, результати постійно є – не лише по окупованому Криму, а і по інших територіях, де ворог зосереджує свою логістику і боєприпаси», - заявив речник.

Читайте також: Кримські колаборанти зрозуміли, що потрібно тікати - ВМС ЗСУ

Він зазначив, що українські пілоти відпрацювали по Криму надзвичайно філігранно, у співпраці з іншими Силами оборони.

Відповідаючи на питання про заяви кримських колаборантів про те, що нібито Україна атакує півострів ракетами ATACMS, Ігнат висловив думку, що наслідки дії ATACMS були б очевидними, бо крилата і балістична ракети суттєво відрізняються по траєкторії польоту, завданню удару і так далі. 

Відповідаючи на питання, чи після майже щоденних ударів ЗСУ по Криму росіяни можуть змінить тактику щодо запусків ракет і літаків, речник Повітряних сил сказав, що якщо є загроза аеродрому у Криму, якщо туди дістають українські крилаті ракети, то, відповідно, може відбутися перебазування тієї чи іншої авіації на інші аеродроми. 

«Це, у принципі, робиться і в Україні. Ми розуміємо, що ворог може діставати наші аеродроми, не раз завдавалися удари по наших летовищах. Тому авіація розосереджується і таким чином вдається зберігати як техніку, так і особовий склад. Імовірно, що РФ буде робити те ж саме, розуміючи, що аеродром «Саки» та інші аеродроми під прицілом», - заявив він.

Ігнат зазначив, що РФ вже вдавалася до такої тактики зміни позицій і розосередження авіації – тоді, коли і Рязань, і Енгельс були дещо «забавовнені», росіяни відправляли свої ТУ-95 аж на Далекий Схід.

Читайте також: Буданов - про удар по штабу ЧФ у Севастополі: Серед тяжкопоранених є генерали

Як повідомлялося, в Управлінні стратегічних комунікацій Апарату головнокомандувача ЗСУ підтвердили, що 22 вересня близько 12.00 Сили оборони завдали успішного удару по штабу командування Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі.

22 вересня командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук, коментуючи вибухи у тимчасово окупованому Криму, подякував льотчикам Повітряних сил України і заявив, що Севастополь – місто Військово-Морських сил ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-