Кримську татарку Умерову «суд» залишив у СІЗО до 4 жовтня

Кримську татарку Умерову «суд» залишив у СІЗО до 4 жовтня

Укрінформ
Незаконно затриману на російсько-грузинському кордоні громадянку України, кримську татарку Леніє Умерову "суд" РФ залишив у СІЗО до 4 жовтня, розглянувши апеляцію.

Про це повідомляє медіапроєкт Sotavision у Телеграмі, передає Укрінформ.

"До 4 жовтня залишили в СІЗО обвинувачену в шпигунстві кримську татарку Леніє Умерову, передає наш кореспондент із залу суду", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "Мосміськсуд розглянув апеляцію на запобіжний захід на утримання в СІЗО громадянки України Леніє Умерової, яка проходить за статтею про шпигунство (ст. 276 КК РФ, до 20 років позбавлення волі). Засідання відбулося у закритому режимі. Протокольну зйомку суддя заборонила. Сама Умерова відмовилася бути присутнім на засіданні по відеозв'язку".

За словами захисниці Ольги Динзе, Умерову відвідують в СІЗО тільки адвокати. Родичі поки не отримали дозвіл на дзвінки і побачення. Адвокат розповіла, що її підзахисна займається саморозвитком, удосконалює знання англійської мови і практикує йогу. "Килимок для йоги передавати в СІЗО заборонили, але Леніє займається без нього", - додала захисниця.

Читайте також: Кримського політв’язня тричі відправляли до ШІЗО за «порушення» у колонії - правозахисники

Як повідомляв Укрінформ, силовики РФ затримали 25-річну Леніє Умерову 4 грудня 2022 року після перетину грузинсько-російського кордону, коли вона намагалася повернутися до тимчасово окупованого Криму для догляду за онкохворим батьком. Її звинуватили в нібито порушенні правил режимної зони.

Умерову помістили до Центру тимчасового утримання іноземних громадян у Владикавказі. Суд визнав її винною в «порушенні режиму державного кордону» та оштрафував на дві тисячі рублів. Відтоді їй декілька разів продовжували арешт.

Раніше повідомлялося, що незаконно затриману в РФ кримську татарку Умерову залишили під вартою ще на чотири місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-