Росія й далі заперечує утримування іспанського волонтера у СІЗО Сімферополя

Росія й далі заперечує утримування іспанського волонтера у СІЗО Сімферополя

Укрінформ
Росіяни продовжують заперечувати незаконне утримування іспанського волонтера Маріо Калатаюда в Сімферопольському слідчому ізоляторі.

Про це виданню ZMINA розповіла цивільна дружина Маріо Гарсії Калатаюда Тетяна Маріна, передає Укрінформ.

"Іспанський волонтер Маріо Гарсія Калатаюд перебуває в російському полоні 536 днів. Попри свідчення людей, яких випустили із Сімферопольського СІЗО №2, ФСБ та Слідчий комітет РФ заперечують сам факт утримання волонтера", - йдеться у повідомленні.

"З Маріо справи погані. ФСБ постійно бреше, що в них його немає. Наші адвокати надсилали багато запитів до ФСБ та слідчого комітету. Однак щоразу вони отримували одну й ту саму відповідь – російська сторона іспанців не утримує”, - розповіла цивільна дружина.

Читайте також: Журналістку Данилович позбавили знеболювальних у російській колонії – омбудсмен

За словами Маріної, свідки, які виходили із Сімферопольського СІЗО №2, підтверджують факт перебування Маріо саме в тій в’язниці. Ба більше, колишні полонені розповідають жінці про те, як він себе там поводить, та манеру його спілкування. Тому в неї немає жодних сумнівів, що в Криму утримують саме іспанського волонтера.

“Сумнівів у тому, що там тримають саме його, у мене немає. З якою метою його там ховають? Чому не підтверджують факт його перебування там? Я не знаю. Як на мене, Росія має підтвердити, що іноземний громадянин, якого намагається звільнити Іспанія, перебуває в них у полоні. Однак з невідомих мені причин вони чомусь цього не роблять”, - каже цивільна дружина волонтера.

Як зазначила Маріна, наразі серйозних проблем зі здоров’ям у Маріо немає. Втім, тортури, застосовані до нього в Сімферопольському СІЗО №1 та ІТТ у Херсоні, даються взнаки.

Маріна додала, що останнім часом росіяни припинили знущатися з іспанця.

“Зараз із ним більш-менш нормально поводяться. Напевно, через те, що я почала в публічному просторі розповідати про його проблеми зі здоров’ям”, - зазначила вона.

Читайте також: Кримського політв’язня Бекірова відправили до в’язниці у Саратовській області

19 березня Маріо викрали на вулиці Херсона невідомі чоловіки в балаклавах. Його відвезли до місцевої адміністрації. Спочатку тримали в Херсоні, а потім перевезли до Сімферопольського СІЗО №1.

Як раніше повідомляв Укрінформ, російські загарбники незаконно утримують іспанського волонтера Мар’яно Гарсіа Калатаюда, також відомого як Маріо, у слідчому ізоляторі Сімферополя та піддають його тортурам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-