Кримського політв’язня Бекірова відправили до в’язниці у Саратовській області

Кримського політв’язня Бекірова відправили до в’язниці у Саратовській області

Укрінформ
Засудженого на 14 років кримськотатарського активіста Акіма Бекірова відправили з СІЗО до в’язниці в Саратовській області РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Кримська солідарність» з посиланням на його дружину Сабріє Бекірову, яка напередодні отримала листа від чоловіка.

«Засудженого на 14 років кримськотатарського активіста Акіма Бекірова етапували з російського СІЗО Новочеркаська до в'язниці міста Балашова Саратовської області. Зараз він перебуває у спецблоці СІЗО-1 у Саратові та чекає подальшого етапу у в'язницю», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кримського татарина вивезли 26 серпня із СІЗО до Новочеркаська. Наступного дня Акіма Бекірова та ще двох кримських політв'язнів - Рустема Сейтхалілова та Асана Янікова - привезли до транзитно-пересильного пункту у Волгограді. Звідти він написав родичам листа.

Акім Бекіров - активіст «Кримської солідарності», займався питаннями ІТ-безпеки, допомагав із передачами до СІЗО, відвідував судові процеси.

Читайте також: Політвязня Кремля Амета Сулейманова етапують до в'язниці «Владимирский централ»

27 березня 2019 року в Криму проходили наймасовіші обшуки у селищах Кам'янка, Строганівка та Біле Сімферопольського району. Тоді було затримано більше двох десятків кримських татар, серед який був і Акім Бекіров.

18 березня 2022 року Південний окружний військовий суд засудив Акіма Бекірова до 14 років колонії суворого режиму. 7 липня 2023 року Апеляційний військовий суд у Москві залишив рішення чинним.

У слідчих ізоляторах у Криму та Ростовській області він провів понад чотири роки.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-