У ВМС України радять росіянам затопити весь Чорноморський флот, щоб захистити Керченський міст

У ВМС України радять росіянам затопити весь Чорноморський флот, щоб захистити Керченський міст

Укрінформ
Росіянам для надійного захисту незаконної споруди у вигляді Керченського мосту краще затопити весь російський Чорноморський флот, що також збереже життя їхнього особового складу.

Про це зазначив речник Військово-морських сил Збройних Сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Ураховуючи уроки історії, можу їм порадити повторити тактику одного з їхніх адміралів і затопити одразу весь Чорноморський флот. Здається, це буде кращим рішенням і вирішить одразу багато проблем, принаймні збереже життя їхнього особового складу», - сказав він.

Речник МВС підтвердив притоплення барж біля Керченського мосту, якими росіяни намагаються захистити ту незаконну споруду.

Водночас Плетенчук підкреслив, що аби повністю перекрити акваторію біля мосту, треба закрити судноплавство в тому районі, однак тоді виникне проблема, як РФ грабувати тимчасово окуповані території на Запоріжжі й Донеччині, вивозити звідти українське збіжжя, метал.

Водночас він зауважив, що впродовж останнього місяця росіяни посилили своє прикордонне угруповання навколо мосту.

Читайте також: Керченський міст не був ціллю під час останньої атаки – Буданов

«Керченську протоку охороняє не менше 10 одиниць зараз, це, наприклад, шість катерів і п’ять катерів так званої прикордонної служби РФ – і з півночі, і з півдня. У такий спосіб вони намагаються захистити з моря. Але нагадую, що Керченська протока відноситься до територіальних вод України, і відповідно всі дії РФ в цій акваторії є незаконними», - додав речник ВМС України.

Як повідомлялося, у мережі з’явилися нові супутникові знімки з баржами в районі незаконно збудованого російськими окупантами Кримського мосту, за допомогою яких, ймовірно, хочуть захистити конструкцію від українських морських дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-