Кораблі РФ у Чорному морі в тривожному очікуванні «Малюка» - Гуменюк

Кораблі РФ у Чорному морі в тривожному очікуванні «Малюка» - Гуменюк

Відео
Укрінформ
Станом на ранок, у Чорному морі немає ракетоносіїв Чорноморського флоту РФ, корабельне угруповання ворога розосереджене від південно-східного узбережжя Криму до Новоросійська через побоювання атак з боку Сил оборони.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, відповідаючи на питання про ситуацію в Чорному морі.

«Можу порівняти цей стан у Чорноморському флоті РФ із тим, що в Україні називають «при надії», тому що вони у тривожному очікуванні «малюка» постійно нервуються, в них перепади настрою, їх захитує і трошки нудить і вони намагаються ховатися за цивільними суднами. Зараз корабельне угруповання Чорноморського флоту розосереджено вздовж напрямку від південно-східного узбережжя Криму до Новоросійська. Ховаються вони за районом цивільних суден, який створили штучно для того, щоб була така буферна зона. У своїх пунктах базування вони також розтягнули бонові загородження. Ракетоносіїв на чергуванні немає, очевидно, що вони в пунктах базування і споряджаються, готуються до виходу на морські рубежі», - повідомила Гуменюк.

Читайте також: CNN оприлюднило відео липневої атаки на Кримський міст

Відповідаючи на питання щодо ситуації на Керченському мосту, речниця відзначила, що рух там залишається ускладненим.

«Кримський міст залишається в тому самому режимі не дуже здорового, не дуже функціонального, не дуже потрібного і, словом, зайвого. Тому що в його потужностях дуже великі дірки, він не може функціонувати повноцінно. На даний момент час від часу перекривається і автомобільний рух, і залізничний ускладнений тим, що створюється додатковий спеціальний графік пуску через нього составів, тому що вони побоюються перевантаження», - розповіла Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, у бухті Новоросійська надводний дрон пошкодив великий десантний корабель «Оленегорский горняк», на якому перебувало близько 100 осіб екіпажу.

Читайте також: Зеленський - про доповідь Малюка: Ми вдячні СБУ за повернення війни в Росію

В Керченській протоці в результаті атаки морськими безпілотниками міг бути пошкоджений російський танкер-хімовоз SIG, який прийшов з Туреччини.

16 серпня українські спецслужби надали CNN ексклюзивні кадри атаки безпілотниками Кримського мосту. Атака 17 липня призвела до пошкодження дорожніх смуг мосту.

За словами голови СБУ Василя Малюка, міст атакували за допомогою дрона Sea Baby.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-