Україна готується до саміту Кримської платформи на рівні лідерів та парламенту - Зеленський

Україна готується до саміту Кримської платформи на рівні лідерів та парламенту - Зеленський

Укрінформ
Українська влада працює над деталями щодо організації Кримської платформи на рівні лідерів у серпні й на парламентському рівні - восени.

Про це поінформував Президент України Володимир Зеленський під час звернення наприкінці 526-го дня війни.

"Нарада щодо Кримської платформи – зміст саміту, міжнародна присутність на саміті, його вплив на нашу можливість тиснути постійно для звільнення Криму – працюємо над деталями. Причому вже готуємо не лише саміт Кримської платформи на рівні лідерів у серпні, але й парламентський вимір Кримської платформи – цей саміт буде восени", - сказав Глава держави.

Читайте також: Ташева закликала створити в парламенті Австрії міжфракційне об’єднання «Кримська платформа»

Водночас Президент зазначив, що у Закарпатській області вже другий день триває нарада з послами України. Він повідомив, що відбулися предметні розмови послів із міністром оборони, з головкомом, з командувачем Повітряних сил, з командувачем ВМС віцеадміралом Олексієм Неїжпапою, керівником зовнішньої розвідки Олександром Литвиненком, секретарем РНБО Олексієм Даніловим.

За словами Зеленського, важливо, що посли України максимально розуміли деталі щодо кожної потреби України, зокрема у питаннях зброї, техніки, снарядів, фінансів, конкретних політичних рішень.

"Я спеціально попросив і головкома Залужного, і командувачів з паном Кулебою, щоб вони провели відповідну нараду. Щоб ключові речі, які так потрібні нашим воїнам, нашим силам оборони – щоб вони все це донесли послам", - підкреслив Президент.

Читайте також: Президентка Угорщини візьме участь у засіданні Кримської платформи

У нараді також узяли участь Прем’єр Денис Шмигаль, міністр економіки Юлія Свириденко, віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Водночас відбулася зустріч послів із Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком щодо парламентської дипломатії, "яка може бути дуже ефективною, якщо цілком відповідатиме нашій загальній державній стратегії".

Читайте також: Україна розраховує на підтримку Азербайджаном Кримської платформи та Формули миру – Джапарова

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня на Закарпатті Президент провів позачергову велику нараду з усіма керівниками українських дипломатичних установ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-