Звільнення Криму буде серйозним ударом по російському імперіалізму – МЗС Чехії

Звільнення Криму буде серйозним ударом по російському імперіалізму – МЗС Чехії

Укрінформ
Союзники мають підтримувати Україну до перемоги і відновлення територіальної цілісності у кордонах від 1991 року, включно із Кримом.

Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський в інтерв’ю «Голосу Америки», передає Укрінформ.

Міністр висловив переконання, що Чехія і НАТО мають постачати зброю Україні, доки вона не переможе.

«Нам потрібно, щоб Україна повністю відновила свою територіальну цілісність і кордони від 1991 року, включно із Кримом. Щойно Крим буде звільнений, це буде серйозним ударом по російському імперіалізму, якого нам потрібно позбутися, тому що він ставить під загрозу безпеку Європи», - сказав Ліпавський.

Коментуючи вжиті Чехією заходи задля обмеження російського впливу, зокрема запровадження санкцій проти патріарха кіріла, очільник МЗС зазначив, що це зумовлено відповідальністю за майбутнє країни і всього континенту.

Читайте також: Президент Чехії не виключає схвалення на саміті НАТО у Вільнюсі безпекових гарантій для України

«Це питання безпечної Чехії, безпечної Європи, бо якщо подивитися на карту, то ми в центрі Європи. Тому наша безпека залежить від безпеки всієї Європи. І в такій ситуації ми маємо чітко визначитися щодо того, що нам загрожує, а це однозначно росія, і це буде росія навіть тоді, коли Україна виграє війну – російська загроза залишатиметься», - зауважив очільник МЗС Чехії.

Як повідомлялося, Президент Чехії Петер Павел на пресконференції у Києві 28 квітня заявив, що Україна та Чехія підготували шість ключових проєктів спільного виробництва боєприпасів, зброї, ремонту танків, а також потенційного виробництва навчальних літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-