Чехія та Україна спільно вироблятимуть зброю, навчальні літаки та ремонтуватимуть танки

Чехія та Україна спільно вироблятимуть зброю, навчальні літаки та ремонтуватимуть танки

Укрінформ
Україна та Чехія підготували шість ключових проєктів спільного виробництва, які стосуються виробництва боєприпасів, зброї, ремонту танків, а також потенційного виробництва навчальних літаків.

Про це заявив президент Чехії Петер Павел на спільній з президентами України та Словаччини Володимиром Зеленським та Зузаною Чапутовою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас підготовлено 6 ключових проєктів спільного виробництва на базі як українських, так і чеських фірм…. Що стосується конкретних проєктів, вони стосуються виробництва боєприпасів, ручної зброї, ремонту танків, наприклад Т-62, а також потенційне виробництво навчальних літаків. Для нас передання технологій і виробництва є пріоритетом для того, щоб це виробництво частково або повністю могло здійснюватися на території України», - сказав він.

Читайте також: Чехія готова наростити потужності модернізації Т-72 для України

Павел відкреслив, що кінцевий результат такого виробництва має використовуватися з урахуванням технологій, які є із чеського боку, і з українського.

Президент Чехії також зауважив, що його країна спрямовує роботу на програму з відбудови Дніпра та Дніпропетровської області та співробітництво у сферах енергетики, економіки, транспортної інфраструктури, житлового господарства.

Читайте також: Польща розширює виробництво САУ Krab, які передає Україні

Як повідомляв Укрінформ, вранці 28 квітня до Києва прибули президент Чехії Петр Павел та його словацька колега Зузана Чапутова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-