Чехія готова наростити потужності модернізації Т-72 для України

Чехія готова наростити потужності модернізації Т-72 для України

Укрінформ
Чехія планує підготувати для Україні більше модернізованих танків Т-72.

Про це повідомляється на сайті Міноборони Чехії за результатами засідання Контактної групи з питань оборони України, яка відбулася на американській авіабазі «Рамштайн» у Німеччині 21 квітня, передає Укрінформ.

Зазначається, що Україна вже отримала 37 модернізованих танків Т-72 у рамках військової допомоги, яку фінансують США та Нідерланди, нині Міноборони Чехії пропонує включити до проєкту ще десятки танків.

«Ми пропонуємо додати ще кілька десятків, якщо партнери зацікавлені у фінансуванні цього проєкту», — сказав директор Агентства міжурядового оборонного співробітництва (AMOS) Алеш Вітечка.

За словами заступника міністра оборони Даніеля Блажковця, завдяки співпраці з українськими та зарубіжними партнерами Чехія ще має конкретні проєкти, які можна швидко реалізувати та які є пріоритетними для України.

Зараз Чехія в основному зосереджена на бойовій машині піхоти БМП-2, танках, великокаліберних боєприпасах, радіоелектронній боротьбі та ISR (Intelligence Surveillance Reconnaissance) і ППО.

Крім того, Чехія готова вести переговори про створення центру з обслуговування, ремонту та капітального ремонту важкої техніки в рамках державного підприємства VOP і кількох приватних компаній.

Також Чехія навчає українських бійців. До кінця цього року планується підготувати до 4 тисяч військових. Зараз у Лібаві триває підготовка третьої групи, загалом 650 військовослужбовців Збройних сил України.

Читайте також: Латвія передасть Україні всі свої Stinger - Міноборони

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня на авіабазі ВПС США «Рамштайн» у Німеччині відбулося 11-те засідання Контактної групи з питань оборони України. Під час зустрічі обговорювалися, зокрема, питання протиповітряної оборони, боєприпасів, а також засобів забезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-