Сили оборони не розраховують на легке повернення Криму – Гуменюк

Сили оборони не розраховують на легке повернення Криму – Гуменюк

Укрінформ
Сили оборони ретельно готуються і не розраховують на те, що повернення окупованого росією Криму буде легким.

Про це начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк сказала в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Також, крім логістики, у них (росіян - ред.) досить суттєво підірваний морально-психологічний стан війська. І це теж дуже сильно впливає. Ми маємо певний досвід по звільненню правобережжя, де вони так само влаштовували багато рубежів оборони, дуже суттєво їх ущільнювали, навіть використовуючи залізобетонні конструкції. Багато шарів оборони будували, а потім все залишили та стрімко пішли за напрямком "руського воєнного корабля". Ми не розраховуємо на те, що все буде так легко. Кожен «жест доброї волі» вони все одно роблять під нашим контролем. І готуються до таких жестів саме за умовами Сил оборони», - сказала Гуменюк.

Читайте також: Резніков заявив, що Україна візьме Крим без бою

За її словами, українські захисники продовжують виконувати свою роботу та усвідомлюють те, наскільки вона може бути довготривалою та важкою. Суттєвою при цьому є підтримка Сил спротиву, які допомагають працювати зсередини.

Гуменюк також прокоментувала інформацію про те, що росія може влаштувати провокації: «Якщо говорити про техногенний шантаж, то ми це вже також переживали. Коли йшли з правого берега, то говорили про те, що буде руйнування Каховської ГЕС і Сили оборони намагалися в цьому звинуватити. І провокували певні сили оборони запорізького напрямку, в тому числі що стосується атомної електростанції. Ми розуміємо, що все це гра на нервах. Але додаткові сценарії розглядаються».

Читайте також: У Криму росіяни бояться всього: Скібіцький не виключає «жест доброї волі»

Як повідомлялося, російські війська на території тимчасово окупованого Криму продовжують мобілізацію та створення кількох рубежів оборони. Водночас триває евакуація росіян з півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-