Резніков заявив, що Україна візьме Крим без бою

Резніков заявив, що Україна візьме Крим без бою

Укрінформ
Україна поверне тимчасово окупований росією Кримський півострів без бою.

Про це сказав міністр оборони України Олексій Резніков, чиї слова цитує американське видання The Atlantic у статті під назвою «Контрнаступ».

Як зазначається у публікації, з огляду на те, що росіяни намагаються перетворити тимчасово окупований Крим на фортецю, Україна говорить про «військово-політичне» звільнення півострова, а не про суто військовий контрнаступ.

Читайте також: Резніков вірить в успішність контрнаступу

І після того, як росія перекриє на острові дороги, залізниці та водні колії, багато російських мешканців півострова, особливо нещодавні іммігранти, самі переконаються, що їм було б краще жити в іншому місці, пише видання. Деякі з них уже втекли після вибуху на Керченському мосту та інших вибухів на півострові, йдеться у публікації.

«Крим ми візьмемо без бою», — заявив Резніков журналістам видання.

Також зазначається, що детальні плани щодо деокупації Криму вже існують. Постійна Представниця Президента України в АРК Таміла Ташева з групою експертів працює над стратегією відновлення Криму. Водночас вона відкинула ідею спільного контролю півострова. «Не може бути спільного контролю Давида та Голіафа», - заявила вона.

Читайте також: росію потрібно змусити до «кримського жесту доброї волі» – ГУР

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський з'явився на обкладинці червневого номера американського часопису The Atlantic. Ілюстратором обкладинки виступив соліст рок-гурту U2 Боно (Пол Девід Г’юсон).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-