Резніков вірить в успішність контрнаступу

Резніков вірить в успішність контрнаступу

Єдині новини
Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що вірить в успішність українського контрнаступу, підготовчий етап до якого виходить на фінішну пряму.

Про це він заявив в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Я вірю в нього (контрнаступ - ред.). Багато що зроблено, щоб він був вдалий. Бо якщо не буде впевненості наших генералів, нашого Генерального штабу - від Головкома до командувачів відповідних родів військ, звісно, немає сенсу й іти. Тому все має бути сплановано, продумано три речі ключові. Це наявність озброєння, яке потрібно буде використано, друге – це підготовлені люди, наші захисники, захисниці, які знають свій план на своєму рівні, а значить цей план існує. І третє – це забезпечення цього наступу всіма необхідними речами», - наголосив міністр.

Читайте також: Резніков пояснив, чому партнери зволікають із постачанням Україні бойових літаків

Він уточнив, що українські військові мають бути повністю забезпечені, технікою, снарядами, пальним тощо.

Резніков також відзначив, що підготовчий етап до контрнаступу виходить на фінішну пряму, а остаточне рішення про місце та час контрнаступу ухвалить Генштаб.

«Я вважаю, що станом на сьогодні ми виходимо на фінішну пряму, коли можемо сказати: так, все готово. А далі вже за рішенням і за розумінням ситуації на полі бою у Генерального штабу, Головкома і його команди буде зрозуміло: як, де і коли», - наголосив міністр.

Читайте також: На окремих ділянках Бахмута росіяни були контратаковані та залишили деякі позиції - Сирський

Він також заявив, що "обізнано переконаний", що міжнародні партнери вірять у перемогу України в розв’язаній росією війні та прагнуть цієї перемоги.

«Хочеться коротко сказати "так", такі відчуття є, але в мене навіть це більше, ніж відчуття, це ще обізнане переконання. Знаєте, як кажуть, чому ти такий оптиміст, я кажу, бо я поінформований реаліст. Я переконаний у цьому, обізнаний, тому що спілкуюся з ними (партнерами) і багато речей, які поки що публічно не можна розказати, потім колись у мемуарах, дасть Бог. І вони серйозно налаштовані дати відсіч агресору, тому що розуміють: у цьому безпекова зацікавленість їхніх країн, їхніх народів», - зазначив Резніков, відповідаючи на запитання, чи є відчуття, що партнери на 100% переконані в українській перемозі.

Міністр підкреслив, що у разі поразки України, росіяни пішли би далі й відновлювали би Берлінський мур.

Читайте також: Із західних танків в Україні вже є «Леопарди» і «Челленджери» - Резніков

За його словами, міжнародні партнери це «відчувають».

«Головне, усі розуміють, що демократія має бути тим видом управління державами, який має панувати. Вона не ідеальна, але кращого ніхто не придумав. Автократія – це загроза. Це означає, що в сучасному світі й на планеті Земля право сили не повинно перемагати право права, це означає, що поділ кордонів не може відбуватися в результаті агресії збройної, відкритої, зухвалої, з жертвами», - зауважив очільник Міноборони.

Резніков запевнив, що міжнародні партнери вірять у перемогу України, прагнуть її, «тому що цього хочуть їх люди».

Читайте також: Рішення про прийом України у НАТО буде політичним і одностайним після перемоги - Резніков

Він розповів, що у непротокольних переписках у месенджерах колеги-міністри оборони наприкінці повідомлень пишуть йому дві фрази українською: «Разом до перемоги» і «Слава Україні!».

Як повідомляв Укрінформ, 19 квітня заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що українцям не варто чекати, що одного дня Сили оборони оголосять про початок контрнаступу. За її словами, певні дії вже відбуваються.

30 квітня радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв’ю австрійській провідній газеті Die Presse заявив, що контрнаступ України складатиметься з "десятків і сотень різних дій".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-