російський суд на три місяці продовжив арешт чотирьом кримським татарам

російський суд на три місяці продовжив арешт чотирьом кримським татарам

Укрінформ
Суд у Ростові-на-Дону продовжив арешт чотирьом кримським татарам з “другої Севастопольської групи” на 3 місяці — до 23 липня.

Про це повідомляє у Фейсбуці громадська організація Кримська солідарність, передає Укрінформ.

“10 квітня Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону задовольнив клопотання російського прокурора про продовження арешту в СІЗО активістам з Криму Рустему Таїрову, Завуру Абдуллаєву, Джеббару Бекірову і Рустему Мурасову. Політв’язні залишаться у ростовському СІЗО-1 до 23 липня 2023 року”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що захист просив змінити їм запобіжний захід на домашній арешт.

“Звичайно, суддя погодився з клопотанням прокурора, їм продовжили запобіжний захід. Але хлопці тримаються добре, посміхаються. Всіх вітають з Рамаданом, тримають піст, не падають духом. Я заспокоїлася, побачивши чоловіка в бадьорому стані”, — розповіла Еміне, дружина Завура Абдуллаєва.

Читайте також: Десятки тисяч кримських татар через мобілізацію росії виїхали з Криму – Ташева

Як повідомляв Укрінформ, активістів "другої Севастопольської групи" обвинувачують за ст. 30 ч.1 (Підготовка злочину та замах на злочин), ст. 205.5 ч. 2 (Участь у терористичній організації). Підсудні обвинувачення відкидають, заявляючи, що не займалися терористичною діяльністю.

Завура Абдуллаєва, Джеббара Бекірова, Рустема Мурасова і Рустема Таїрова затримали російські силовики після обшуків у Криму 17 серпня 2021 року. Всі затримані відвідували політично мотивовані судові процеси та підтримували сім'ї політв'язнів.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-