На курс про історію Криму для держслужбовців відкрили реєстрацію

На курс про історію Криму для держслужбовців відкрили реєстрацію

Укрінформ
На освітній онлайн-платформі "Зрозуміло!" розпочалася реєстрація на просвітницький курс ProKrym, що розповідає про історію півострова, українську політику деокупації та реінтеграції, а також протидію російській агресії.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"Метою курсу є ознайомлення його учасників із темою державної політики щодо тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополь, подій і процесів, що відбуваються на півострові, а також державною політикою щодо деокупації півострова та реінтеграції громадян із цих територій", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що державні службовці, працівники органів місцевого самоврядування і політики у межах курсу можуть ознайомитися з інформацією про історію Кримського півострова у контексті розвитку корінних народів та українців. Водночас дізнаються про основні події та наслідки тимчасової окупації для Криму та його населення, а також ключові нормативно-правові акти, позиції України щодо термінології та окремих важливих питань, пов'язаних із тимчасовою окупацією.

Читайте також: Ташева пояснила, хто з посадовців Криму може розраховувати на амністію після деокупації

Онлайн-курс складається зі вступного відео, 10 лекцій українською мовою з кримськотатарськими субтитрами та додаткової лекції з коментарями експертів англійською мовою. Тривалість відеолекцій – близько 10 хвилин.

Курс розроблено у межах проєкту "Підтримка Кримської платформи: час нагадати, що Крим – це Україна", що виконується Фондом "Східна Європа" за сприяння Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-