росія провалила осінню мобілізацію та «зимовий наступ» - розвідка Британії

росія провалила осінню мобілізацію та «зимовий наступ» - розвідка Британії

Укрінформ
російські війська змарнували тимчасову перевагу в особовому складі, отриману в результаті осінньої «часткової мобілізації», а також намагання розпочати загальний «зимовий наступ».

Про це у Твіттері повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ. 

Як зазначається, термін перебування начальника генерального штабу рф герасимова на посаді (з 11 січня 2023 року) характеризувався намаганням розпочати загальний зимовий наступ з метою поширення контролю росії на весь регіон Донбасу. Однак через вісімдесят днів стає все більш очевидним, що цей проєкт провалився.

Читайте також: У росії планують мобілізувати 400 тисяч під виглядом «добровольців» – британська розвідка

У британській розвідці відзначають, що на кількох напрямках фронту на сході війська рф досягли лише незначних успіхів ціною десятків тисяч втрат, значною мірою змарнувавши свою тимчасову перевагу в особовому складі, отриману в результаті осінньої «часткової мобілізації».

Також зазначається, що після десяти років роботи герасимова у генштабі рф існує реалістична можливість того, що він розширює межі того, як довго політичне керівництво росії терпітиме невдачі. 

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що російська федерація втратила щонайменше шість контрбатарейних радіолокаційних систем Zoopark-1M під час війни з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-