США готують новий пакет військової допомоги Україні на $2,6 мільярда – Reuters

США готують новий пакет військової допомоги Україні на $2,6 мільярда – Reuters

Укрінформ
Адміністрація США готує новий пакет військової допомоги для України, попередньо на суму $2,6 мільярда, до якого можуть увійти радари, ракети для ППО, протитанкові засоби, логістична техніка.

Очікується, що офіційно Білий дім оголосить про це не раніше понеділка, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Очікується що до переліку обладнання (для України – ред.), також увійдуть півдюжини різних типів боєприпасів, у тому числі танкових», - зауважує видання.

Читайте також: Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги

Крім того, пакет може включати високоточні авіаційні боєприпаси, мостове обладнання, евакуаційні машини, додаткові снаряди для протиповітряних систем NASAMS та інше обладнання.

За інформацією обізнаних джерел, остаточно пакет буде сформований впродовж вихідних. Причому, загальна цифра фінансування, а також конкретні типи обладнання можуть змінитися у остаточному варіанті.

Читайте також: Глава Пентагону: Віримо, що Україна в майбутньому отримає західні літаки IV покоління

Передбачається, що озброєння й техніка на суму $2,1 мільярда закуповуватиметься в межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI). Решта допомоги на $500 мільйонів має надійти у вигляді виділення за президентським повноваженням.

Як повідомлялося, від моменту повномасштабного вторгнення рф Сполучені Штати оголосили про виділення понад $30 мільярдів військової допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-