Немчінов обговорив з членами уряду Латвії питання відбудови України

Немчінов обговорив з членами уряду Латвії питання відбудови України

Фото
Укрінформ
Міністр Кабміну Олег Немчінов на зустрічі із міністром транспорту Латвійської Республіки Янісом Вітенбергсом обговорив питання відбудови нашої країни.

Як передає Укрінформ, про це Немчінов повідомив у Телеграмі.

Він зазначив, що Україна сьогодні, як ніколи, потребує підтримки міжнародних партнерів, зокрема фінансової, у рамках підготовки та реалізації масштабних інфраструктурних проектів з відновлення транспортної системи.

"Саме тому ми зацікавлені в розвитку двостороннього співробітництва в транспортно-логістичній сфері та очікуємо на плідну співпрацю в цьому напрямку... Дякуємо за підтримку Латвії у питанні продовження дії Угоди між Україною та ЄС про вантажні перевезення автомобільним транспортом, яка в критичний момент запобігла зупинці товарообігу між країнами, а також дозволила забезпечити Україну і світ всім необхідним, що так важливо в умовах сьогоднішньої війни рф в Україні", - написав Немчінов.

Урядовець відзначив, що збільшення пропускної спроможності перевезення вантажів та отримання українськими експортерами доступу до портових потужностей країн Балтії дозволить створити умови для ширшого залучення залізничної інфраструктури України та європейських партнерів.

Немчінов також повідомив, що провів зустріч з міністром клімату та енергетики Латвійської Республіки Раймондсом Чударсом, під час якої обговорили можливості співпраці між енергетичними компаніями двох країн.

За його словами, уряд та державні енергетичні компанії Латвії вчасно надали Україні обладнання, необхідне в умовах постійних обстрілів енергетичної інфраструктури з боку країни-терориста – рф.

"Українські енергетики продовжують працювати над стабілізацією системи та забезпеченням електропостачання для всіх споживачів. Проте резерви обладнання та запчастин, які ми накопичили до вторгнення, вичерпується. Тому нам терміново потрібна допомога від партнерів в першу чергу з високовольтним обладнанням. Обладнання іншого вольтажу, а також спеціалізовані транспортні засоби також вкрай необхідні", - наголосив Немчінов.

Міністр звернув увагу, що хоча війна ще не закінчилася, в Україні вже планують повоєнну відбудову енергетики. У цьому контексті наша країна розраховує на міжнародну підтримку, оскільки головна мета – отримати найкращий світовий досвід і застосувати інновації та ноу-хау у вітчизняній енергетиці.

Читайте також: Немчінов зустрівся з міністром оборони Латвії, подякував за допомогу на понад €300 мільйонів

У сфері електроенергетики Україна налаштована розширити співпрацю у сфері кібербезпеки об’єктів критичної енергетичної інфраструктури, зауважив Немчінов.

За його словами, Україна бачить Латвію надійним партнером для реалізації всіх амбітних енергоефективних та кліматичних цілей і сподівається на подальшу реалізацію спільних успішних проєктів для забезпечення сталого розвитку обох держав.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня українська урядова делегація на чолі з Немчіновим розпочала візит до Латвійської Республіки, у межах якого планує провести низку зустрічей різних форматів із високопосадовцями та бізнесменами для обговорення питань відбудови України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-