Немчінов зустрівся з міністром оборони Латвії, подякував за допомогу на понад €300 мільйонів

Немчінов зустрівся з міністром оборони Латвії, подякував за допомогу на понад €300 мільйонів

Укрінформ
Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов подякував міністру оборони Латвійської Республіки Інарі Мурнієце за всю допомогу, яку ця країна надає Україні, а також зазначив, що розраховує на підтримку повноцінного членства нашої держави в НАТО.

Про це урядовець написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Під час робочого візиту зустрівся із міністром оборони Латвійської Республіки Інарою Мурнієце. Подякував за підтримку, що Латвія вже надала Україні: зброю, боєприпаси та військову амуніцію на суму понад 300 мільйонів євро. Це робить країну другою серед наших партнерів за відсотком загальних витрат до національного ВВП (близько 1% ВВП) і 20-ю за абсолютною витраченою сумою. Сподіваюся на продовження такої допомоги. Окрім цього, розраховуємо на продовження підтримки Латвією повноцінного членства України в НАТО, без зволікань, як тільки обставини це дозволять, а також на адвокацію цього питання серед партнерів Латвії по Альянсу на всіх рівнях», - зазначив Немчінов.

Він подякував за приєднання до ініціативи, яку нині активно просуває Україна, щодо укладення з нашими найближчими друзями та партнерами в НАТО двосторонніх декларацій про підтримку вступу України до Альянсу, коли настане час.

Читайте також: Урядова делегація у Латвії обговорить питання відновлення України — Немчінов

«В Україні високо цінують цей жест політичної солідарності, мотивації та надії, який обов’язково слугуватиме прикладом для інших держав-членів НАТО», - підкреслив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня українська урядова делегація під керівництвом міністра Кабінету Міністрів Олега Немчінова розпочала візит до Латвійської Республіки, у межах якого планує провести низку зустрічей різних форматів із високопосадовцями та бізнесменами для обговорення питань відновлення України, а також потенціалу зміцнення та розширення двостороннього економічного співробітництва.

Фото: Олег Немчінов, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-