Ташева про вплив окупації на туризм у Криму: Найцінніші землі віддали російським можновладцям

Ташева про вплив окупації на туризм у Криму: Найцінніші землі віддали російським можновладцям

Укрінформ
Внаслідок тимчасової окупації Кримського півострова найцінніші землі було віддано російським можновладцям, щороку зменшується кількість відкритих зон для відпочинку.

Про це постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева заявила на Міжнародному туристичному форумі “Туризм в Україні: виклики й відновлення”, передає Укрінформ із посиланням на представництво у Фейсбуці.

“Ташева розповіла про те, як окупація українського півострова відобразилася на туризмі: щороку зменшується кількість відкритих зон для відпочинку, найцінніші землі було віддано російським можновладцям. Зафіксовано низку випадків незаконного блокування доступу до моря, також відбувається забудова та руйнування унікального Фороського парку, приватизація володимиром путіним та його оточенням величезних територій на південному узбережжі Криму”, - йдеться в повідомленні.

Постійна представниця Президента зазначила, що мета Стратегії відновлення Криму після деокупації - зробити півострів відкритим для цивілізованого світу, енергетично незалежним, економічно розвиненим сучасним європейським курортом.

Читайте також: Ташева пояснила, хто з посадовців Криму може розраховувати на амністію після деокупації

“Наша мета — трансформувати Крим у курорт цілорічного надання туристичних послуг, де у центрі — розважальна та культурно-історична інфраструктура, інтегрована в унікальні чорноморські ландшафти”, – підсумувала вона.

Як повідомлялося, Стратегія відновлення Криму буде вписана у загальний план відновлення Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-