Стратегія відновлення Криму буде вписана у загальний план відновлення України – Ташева

Стратегія відновлення Криму буде вписана у загальний план відновлення України – Ташева

Укрінформ
Стратегія відновлення Криму буде вписана у загальний план відновлення Української держави, наразі її розробка – сигнал, передусім, для громадян України, які проживають на тимчасово окупованому півострові.

Про це на брифінгу «Кримська платформа. Стратегія деокупації Криму та економічна модель» в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявила постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, повідомляє Укрінформ.

«Для нас дуже важливо посилати сигнали не лише нашим міжнародним партнерам, а показати, що ми вже зараз думаємо над тим, яким чином Крим буде виглядати після деокупації півострова. Власне, у першу чергу, нашим громадянам України, які проживають на тимчасово окупованій території АР Крим та міста Севастополь. Відповідно, цей план відновлення, економічного відновлення Криму, буде вписаний у загальний план відновлення Української держави», - сказала Ташева.

Вона підкреслила, що Представництво в АРК працювало над цим документом за дорученням Президента України спільно з Міністерством інфраструктури України, Центром оборонних стратегій, Київською школою економіки з залученням інших державних представників, експертного середовища та Офісу Президента України.

Ташева нагадала, що у 2021 році, ще до повномасштабного вторгнення, була презентована Стратегія деокупації та реінтеграції тимчасово окупованого Криму, де був певний економічний блок.

Стратегія відновлення Криму розроблювалася, враховуючи загальний контекст вже повномасштабної війни, загальний контекст всіх 8 років окупації і, звісно, враховувала Стратегію деокупації і будувалася на її засадах, підкреслила представниця.

За її словами, наразі йдеться лише про перший концепт, першу рамку бачення відновлення Криму.

23 серпня на другому онлайн-саміті Кримської платформи Президент України вже презентував цей план, сказав про його важливість. А більш детальна інформація у ході онлайн-саміту Кримської платформи була презентована Прем’єр-міністром України.

Також, як зазначила Ташева, на наступних міжнародних майданчиках, заходах буде презентований більш деталізований план економічного відновлення Криму, що буде вписаний у загальну політику щодо економічного відновлення всієї держави.

Читайте також: Після деокупації уряд планує відновити вантажопотік портів Криму на рівні 30 мільйонів тонн на рік

Як повідомляв Укрінформ, українська влада вже має стратегію відновлення Криму після його визволення від російських загарбників, про що заявив Президент Володимир Зеленський під час саміту Кримської платформи.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль презентував концепцію відновлення тимчасово окупованого росією Криму після його деокупації під час другого саміту Кримської платформи.

Президент Зеленський 24 березня видав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 березня 2021 року «Про Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-