Українці відзначили річницю від дня народження Шевченка у Єгипті

Українці відзначили річницю від дня народження Шевченка у Єгипті

Фото
Укрінформ
Посольство України в Єгипті спільно з Українською суботньою школою та активістами української громади провело урочистий захід з нагоди 209-ії річниці від дня народження письменника, художника і мислителя Тараса Шевченка.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства.

За повідомленням, на святкуванні були присутні дипломати Посольства, громадяни України і Єгипту, які разом із сім'ями прийшли вшанувати творчу спадщину Великого Кобзаря.

У своїй промові посол України Микола Нагорний згадав найбільш знакові сторінки біографії великого митця та підкреслив надзвичайно важливу роль Шевченка у єднанні українців, що особливо актуально зараз на тлі війни росії проти нашої держави.

У диппредставництві розповіли, що під час заходу присутні мали змогу оглянути фото виставку та ілюстровані видання художніх робіт Шевченка, а також спробувати свої сили у вікторині на знання фактів його життя та творчості.

Крім того, маленькі гості прочитали найвідоміші вірші поета та заспівали традиційні українські пісні, після чого взяли участь в інтерактивних іграх і конкурсі тематичних малюнків. Дорослі тим часом відвідали ярмарок українських сувенірів.

«На завершення події переможцям та учасникам творчих змагань були вручені пам'ятні грамоти та подарунки», – додали у посольстві.

Нагадаємо, представники української громади Єгипту та працівники Посольства України відвідали знамениту Александрійську бібліотеку, де з нагоди 152-ої річниці від дня народження видатної Лесі Українки провели церемонію з вшанування її пам'яті.

Фото: Посольство України в Єгипті / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-