Українська громада Єгипту долучилася до вшанування Лесі Українки

Українська громада Єгипту долучилася до вшанування Лесі Українки

Укрінформ
Представники української громади Єгипту та працівники Посольства України відвідали знамениту Александрійську бібліотеку, де з нагоди 152-ої річниці від дня народження видатної Лесі Українки провели церемонію з вшанування її пам'яті.

Як передає Укрінформ, про це Посольство України у Єгипті повідомило у Фейсбуці.

Посол України Микола Нагорний підкреслив велике значення, яке має творчість мисткині для теперішнього та прийдешніх поколінь, закликав брати з неї приклад і не втрачати зв'язок з батьківщиною, перебуваючи вдалині від рідного дому. Адже в ці важкі для країни часи надзвичайно важливо пам’ятати своє коріння та підтримувати один одного.

Під час урочистих заходів до барельєфа Лесі Українки було покладено символічний букет соняшників, а маленькі та юні учні Української суботньої школи в м. Каїр зачитали відомі вірші поетеси та показали власноруч створені тематичні малюнки.

Українська письменниця, перекладачка, фольклористка, культурна діячка Леся Українка (справжнє ім'я – Лариса Петрівна Косач) народилася 25 лютого 1871 року у Звягелі. 

Нагадаємо, у Посольстві України в Каїрі напередодні Нового року відбулася зустріч з активістами української громади у Єгипті та урочистий урок Української суботньої школи.

Фото: Посольство України в Єгипті / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-