росія намагається утримувати контроль над Кримом за допомогою пропаганди та репресій – Чубаров

росія намагається утримувати контроль над Кримом за допомогою пропаганди та репресій – Чубаров

Укрінформ
російські окупанти намагаються утримувати контроль над Кримом за допомогою двох інструментів – пропаганди та репресій.

Про це сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час дискусії «Крим 2014 vs Крим 2023: ретроспектива і погляд в майбутнє», передає кореспондент Укрінформу.

"Окупаційна влада намагається утримувати контроль над Кримом. І в неї є два традиційні інструменти, які завжди використовують диктаторські режими", - зауважив Чубаров.

Читайте також: Чубаров про окупацію Криму: Світ занадто довго шукає шляхи, щоб «привести до тями» росію

За його словами, перший інструмент – це пропаганда. "Із промиванням свідомості людей у Криму відбувається те, що в росії, лише помножене на десятки разів. Удень і вночі там намагаються вбити людям в голови ненависть до України та всього українського. Йдуть персональні атаки на провідних українських політиків, залучених до процесу деокупації Криму. Також ідуть атаки на Меджліс кримськотатарського народу", - зазначив Чубаров.

Утім, за його словами, загарбники не можуть домогтися, щоб їм довіряли, бо "є дії української армії, України, є те, що відбувається на міжнародному рівні".

Другий інструмент окупаційного режиму, на думку голови Меджлісу, - це репресії та переслідування, які лише посилюються.

Читайте також: Укріплювати льохи та збирати тривожні валізки: Чубаров дав поради мешканцям Криму

«Дуже часто тепер суттю репресій є залякування і намагання розчавити не когось одного, а викликати тотальний переляк серед усіх. І чим ближче буде звільнення Криму, тим сильнішими будуть репресії на півострові. Це – аксіома, так завжди діють диктаторські режими», - наголосив він.

Як повідомлялося, заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив, що росіяни створили на тимчасово окупованому Кримському півострові оборонне угруповання та готуються до оборонних дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-