Чубаров про окупацію Криму: Світ занадто довго шукає шляхи, щоб «привести до тями» росію

Чубаров про окупацію Криму: Світ занадто довго шукає шляхи, щоб «привести до тями» росію

Укрінформ
Міжнародне співтовариство занадто довго шукає механізми, за допомогою яких було б можливо «привести до тями» державу-терориста.

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Нестерпні дев'ять років російської окупації Криму зумовлені тим, що міжнародне співтовариство занадто довго шукає механізми, за допомогою яких було б можливо «привести до тями» державу-терориста, яка до того ж є постійним членом Ради Безпеки ООН і володіє потужним ядерним арсеналом», - написав він.

За його словами, смішно стверджувати, що, мовляв, у 2014 році Крим зробив «свій історичний вибір на користь росії».

Чубаров зазначив, що наприкінці 2013-го року кількість прихильників російського статусу Криму на півострові не перевищувала 30-34%».

«Окупований рф Крим сьогодні – це позасудові страти, насильницькі викрадення та зникнення, політично мотивовані переслідування та утиски, залякування, довільні затримання та арешти, тортури та жорстоке поводження, зокрема з метою домогтися потрібних свідчень, поміщення у психіатричний стаціонар, примусове переміщення/депортація заарештованих з Криму до російської федерації, а також посягання на інші основні свободи, включаючи свободу вираження думок, свободу релігії чи переконань, свободу асоціації та право на мирні збори», - написав голова Меджлісу.

Як повідомляв Укрінформ, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що дехто з тих, хто в 2014 році організовував і проводив так званий референдум у Криму, міг би вже вийти з-за ґрат, але тепер все це на них чекає попереду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-