Крим – «бутерброд з ковбасою»: Навальний змінив свою думку щодо півострова

Крим – «бутерброд з ковбасою»: Навальний змінив свою думку щодо півострова

Укрінформ
російський опозиціонер, політв'язень кремля Олексій Навальний опублікував 15 принципів своєї політичної платформи, де зауважив, що кордони України визначені у 1991 році, і росія має їх визнавати.

Принципи політичної платформи Навального опублікувало видання «Медуза», передає Укрінформ.

«Які кордони України? Такі ж, як і росії – міжнародно визнані, визначені у 1991 році. Ми, росія, тоді їх також визнали. Ці кордони росія має визнавати і нині. Тут нічого обговорювати. Майже всі кордони в світі випадкові та викликають чиєсь невдоволення. Але воювати за їхню зміну в XXI столітті не можна. Інакше світ зануриться в хаос», - написав Навальний.

Читайте також: Навальний подає до суду на колонію - відмовилась видати зимове взуття

Він додав, що росія зазнає військової поразки в Україні, і саме це змінило риторику російської влади від «Київ за три доби» до погроз застосувати ядерну зброю у випадку програшу.

Навальний заявив, що росії слід «дати Україні спокій і дати їй можливість розвиватися так, як бажає її народ».

«Зупинити агресію, завершити війну і вивести російські війська з території України. Продовжувати війну – це як істерика безсилля, а зупинити її – сильний хід», - вважає російський опозиціонер.

Він додав, що росія має спільно із Україною, США, Євросоюзом та Великою Британією шукати прийнятні шляхи компенсації завданих Україні збитків.

Читайте також: Глава МЗС Британії: Крим – це Україна, ми цього не забудемо

«Наприклад (після зміни влади в росії та завершення війни), скасувавши обмеження щодо нашої нафти та газу, направити частину доходів від експорту вуглеводнів як компенсацію», - зауважив Навальний.

За його словами, у спадок від цієї війни росія отримає низку складних проблем.

«Ключ до успіху – в розумінні того, що для росії та її народу буде не просто добре, але ще й дуже вигідно зупинити війну якнайшвидше: тільки так можна почати рух до зняття санкцій, повернення тих, хто виїхав, відновлення довіри бізнесу, економічного зростання», - вважає він.

Як повідомлялося, восени 2014 року Олексій Навальний заявив, що Крим «де-факто російський». Відповідаючи на запитання щодо Криму, він сказав: "Крим – це бутерброд із ковбасою, чи що, щоб його туди-сюди повертати?".

У 2021 році очільник МЗС України Олексій Кулеба заявив, що «бутерброд доведеться повернути, причому не надкушеним, свіжим і в гарному стані».

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-