Навальний подає до суду на колонію - відмовилась видати зимове взуття

Навальний подає до суду на колонію - відмовилась видати зимове взуття

Укрінформ
російський опозиціонер Олексій Навальний, який відбуває термін у ВК-6 у Володимирській області, подає до суду на адміністрацію колонії через відмову видати йому зимові чоботи.

Як повідомляє Укрінформ, повідомлення про це з'явилося в ТГ-каналі Навального.

«Вся зона вже кілька тижнів перейшла на зимову форму одягу, а мої тюремники нахабно не дають мені зимових чобіт. Мій двір для прогулянок — вкритий льодом бетонний колодязь розміром менший за камеру. Спробуй погуляй у такому в осінніх черевиках. Але гуляти треба. Це єдині доступні 1,5 години свіжого повітря», – пише Навальний.

Він назвав відмову видати йому чоботи прикладом «продуманості тюремної системи тиску», оскільки без них ув'язнений ризикує захворіти, і тоді адміністрація колонії матиме «додатковий важіль» для того, щоб вимагати у нього «відмовитися від якихось своїх позицій».

Відповідно до норм речового забезпечення засуджених, зимова форма одягу для ув'язнених у чоловічих колоніях включає у тому числі комбіновані черевики, комбіновані зимові черевики та валянки.

Опозиціонер закінчує свій допис зверненням до росіян, які перебувають на волі. «Останнім часом мені в листах часто пишуть про депресію, хандру, хтонь і байдужість. Ну, ви серйозно? Давайте вже підбадьоріться. Якщо ви живі, здорові та на волі, то у вас все непогано. Допивайте свій гарбузовий латте і зробіть щось, щоб наблизити свободу росії», - закликає Навальний.

Читайте також: ЄС у річницю замаху на Навального закликав росію звільнити політика

Олексій Навальний відбуває ув'язнення у колонії суворого режиму після вироку у справі про шахрайство, яке він та його соратники вважають сфабрикованим. Його регулярно садять до штрафного ізолятора, а в листопаді перевели до приміщення камерного типу, де засуджених можуть утримувати в умовах одиночного ув'язнення.

Опозиціонер не вперше подає до суду на адміністрацію ВК-6. Один з його позовів був пов'язаний з відмовою назвати замовника виробів, які він виробляє в колонії; в інших він заперечував своє поміщення до штрафного ізолятора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-