Глава МЗС Британії: Крим – це Україна, ми цього не забудемо

Глава МЗС Британії: Крим – це Україна, ми цього не забудемо

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі в день 9-ї річниці початку тимчасової окупації території України росією нагадав, що Крим є частиною української землі.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Твіттері.

«Сьогодні виповнюється 9 років з того часу, як росія незаконно тимчасово окупувала Крим і почала утиски його населення. Незабаром виповниться рік з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну», - зазначив Клеверлі.

Читайте також: В ОП не виключають, що дипломатичний шлях звільнення Криму може доповнювати військовий

Він додав, що Крим – це Україна, і світ цього не забуде.

«путін міг би зупинити цю війну в будь-який момент, вивівши свої війська», - зазначив міністр.

Як відомо, 20 лютого 2014 року російські війська розпочали окупацію Криму. На півострові з’явилися вантажівки без номерів, «зелені чоловічки» – озброєні військові без розпізнавальних знаків. Водночас відбулося створення й озброєння іррегулярних збройних формувань найманців з числа місцевих жителів, якими керували офіцери спецслужб і збройних сил російської федерації.

Вже 16 березня на окупованому півострові росія провела "референдум" щодо статусу Криму, а вже через два дні, 18 березня, в кремлі відбулося підписання так званого Договору про прийняття Республіки Крим до складу російської федерації.

Читайте також: Крим – «бутерброд з ковбасою»: Навальний змінив свою думку щодо півострова

На сьогодні всі впливові міжнародні організації визнали окупацію й анексію півострова незаконними і засудили дії росії. Зокрема, за цей час було ухвалено дев’ять резолюцій ООН щодо Криму. Разом з тим, ряд західних країн запровадили проти рф економічні санкції.

Фото: Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-